Menu

Items filtered by date: april 2016

TBM-dag Turven uit in Groningen

Afgelopen zaterdag stond voor de Turven de TBM-dag in Groningen op agenda. Een prachtige dag en we mogen ook wel zeggen een mooie locatie om een potje rugby te spelen. In totaal speelden de turven drie wedstrijden. Twee keer tegen Groningen en één keer tegen Heerenveen. De Greate Pier Turven gingen er vol in. Hieronder een paar mooie herinneringen van deze fantastische dag!

Read more...

Uitnodiging Opening sportcomplex Rugbyclub Greate Pier Leeuwarden

Leeuwarden, maart 2016

Beste lezer van deze uitnodiging.

Op 16 april 2016 wordt ons mooie sportcomplex aan de Langdeelstraat 4 te Leeuwarden geopend. Deze datum is gekozen, omdat het precies 100 jaar is geleden dat er een Rugbywedstrijd werd georganiseerd in Nederland. Het was een interland tussen een Engels en een Schots team. De teams bestonden uit in Groningen geïnterneerde militairen van de landmacht en de marine. Terwijl er nog niet eens een Rugbyclub in Nederland bestond, werd deze wedstrijd op 16 april 1916 in Leeuwarden gespeeld op het terrein van LAC Frisia voor 2500 betalende toeschouwers. Om deze dag te herdenken heeft RC Greate Pier besloten om de opening van het clubhuis op deze dag te plannen. Voor de herdenking wordt nauw samengewerkt met de Leo van Herwijnen Rugby Foundation.

Voor deze dag, willen wij u als club uitnodigen. Dit omdat u of uw organisatie/vereniging voor onze club veel heeft betekend bij het tot stand komen van ons huidige sportcomplex of omdat u onze club een warm hart toedraagt.

Het programma van deze dag is:

10:00 Start activiteiten en welkom aan gasten door organisatie.
10.30 Opening clubhuis
11:00 Jeugd wedstrijden TBM en Junioren
12:30 Speeches i.v.m. herdenking 1e interland in Nederland
Leo van Herwijnen
Voorzitter NRB
Ambassadeur UK
13:30 Opening expositie door Ambassadeur samen met Leo van Herwijnen en presentatie programma
14:30 Zijn we nog mee bezig wegens veranderingen op het laatst.....
±16.30 Receptie + aansluitend buffet
19:00 feest, afsluiting formele gedeelte
24:00 einde…

We hopen dat u deze dag kunt bijwonen zodat u mee kunt vieren dat we als club een enorme groei hebben doorgemaakt mede door ons prachtige nieuwe Rugbycomplex. Zowel in leden als in motivatie zijn we gegroeid. We zijn een prachtige familieclub met een grote jeugdafdeling en fanatieke vrijwilligers die veel werk voor de club verzetten. Tevens kunt u een kijkje nemen in de geschiedenis van de 1e rugbyinterland in Nederland.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We zien uw komst tegemoet, het wordt een prachtige dag! Tot dan.

Met sportieve Rugbygroet,

Het bestuur van RCGP

Read more...
Subscribe to this RSS feed