Menu

Touch Rugby

Altijd al eens willen weten hoe het is om te rugbyen, maar toch wat huiverig voor die tackles? Heb je het WK gekeken op RTL7, ben je benieuwd geworden naar rugby maar wil je het liever wat rustig aan doen? Dan is Touchrugby iets voor jou; alle basisvaardigheden van rugby, zonder het harde fysieke contact.
Bij Touchrugby zijn de tackles vervangen door touches, het met beide handen op de heupen of rug van de tegenstander tikken. Verder zijn de regels grotendeels gelijk aan die van het "echte" rugby (union).
Fysiek wordt er best veel van je gevraagd, daarom worden er tijdens de training veel kracht- en conditie-oefeningen gedaan. Maar ook de basisvaardigheden van rugby, zoals passen, lijnen lopen en ruimte zoeken komen veel aan bod. Tackles leren we (voor wie dat wil) op tacklebags, grote kussens waar je je lekker op kunt uitleven zonder dat het echt pijn doet. Iedereen, jong of oud, snel of niet zo snel, getraind of ongetraind is bij Touchrugby op zijn plek; de oefeningen zijn op elk niveau te doen.
Touchrugby is ideaal voor bijvoorbeeld ouders van jeugdleden die wat meer willen weten over de mooie sport die rugby heet, maar ook voor mensen die graag willen rugbyen maar om wat voor reden dan ook geen tackles kunnen of willen doen. Ook mensen die op een gezellige, ongedwongen maar wel pittige manier aan hun conditie willen werken zijn bij Touchrugby aan het goede adres! De trainingen staan garant voor een hoop lol, zweetdruppels en (af en toe) best wat spierpijn de volgende dag.
Ben je benieuwd geworden? Je bent van harte welkom om een paar keer mee te trainen op vrijdagavond van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.